Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/9327
Title: Ефективність немедикаментозних інтервенцій у дітей з ожирінням
Other Titles: Эффективность интервенций у детей с ожирением
Effectiveness of interventions in obese children
Authors: Чайченко, Тетяна Валеріївна
Keywords: ожиріння
діти
немедикаментозні інтервенції
Issue Date: 2015
Publisher: Український журнал дитячої ендокринології
Citation: Чайченко Т. В. Ефективність немедикаментозних інтервенцій у дітей з ожирінням / Т. В. Чайченко // Український журнал дитячої ендокринології. – 2015. – № 1 (13). – С. 31–35.
Abstract: В статті наведений аналіз сучасної літератури щодо ефективності різних стратегій, що використовуються під час лікування ожиріння у дітей. Йдеться низьку ефективність лікування ожиріння у дітей в усьому світі, що спричинена соціально-психологічними особливостями, що полягають в родинному впливі та низькій самоефективності. Встановлено, що найкращий результат отримують мультидисциплінарні команди, що враховують родинні та етнічні особливості стилю життя і харчування. Показано, що перевагу мають стаціонарні інтервенції над амбулаторними, а також ти, що сконцентровані на освітних заходах, що призводить не тільки до зниження маси тіла, а й до покращення моторики та шкільної успішності дітей.
Description: The article presents an analysis of the effectiveness of different treatment strategies in obese children. Low efficacy of treatment is due to social and psychological causes, linked to family influence and low self-effi cacy. It was found that the best results are come from multidisciplinary teams that concerning about family and ethnic lifestyle and nutrition peculiarities. Inpatient interventions much more preferable than outpatient ones together with an educational programs, which improve not just a body mass, but also motor skills and school performance in children.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/9327
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра педіатрії № 1 та неонатології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Chaychenko_Effectiveness_interventions_obese children.pdf577,88 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.