DSpace О системе DSpace DSpace
 

Repository KhNMU >
Кафедри >
Кафедра загальної хірургії № 1 >
Наукові праці. Кафедра загальної хірургії № 1 >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/8386

Название: Провідні післяопераційні ускладнення у хворих на гостру кишкову непрохідність пухлинного ґенезу
Авторы: Шевченко, Ростислав Станіславович
Шевченко, Ростислав Станиславович
Shevchenko, Rostislav
Міщан, Станіслав Анатолійович
Мищан, Станислав Анатольевич
Mischan, Stanislaw
Ключевые слова: неспроможність анастомозу
післяопераційні ускладнення
гостра кишкова непрохідність пухлинного ґенезу
кишкова непрохідність
несостоятельность анастомоза
послеоперационные осложнения
илеус
ileus
tumor
obstruction
Дата публикации: Фев-2014
Издатель: ГУ "Институт неотложной и восстановительной хирургии им. В.К. Гусака НАМН Украины"
Библиографическое описание: Шевченко Р.С. Провідні післяопераційні ускладнення у хворих на гостру кишкову непрохідність пухлинного ґенезу / Р.С. Шевченко, С.А. Міщан // Вестник неотложной и восстановительной медицины. - 2014. - Т. 15, № 2. - С. 185-187.
Аннотация: В роботі представлені результати аналізу обстеження та лікування 96 хворих з непрохідністю кишечнику пухлинного ґенезу, які були оперовані в 17-й міській клінічній лікарні м.Харкова спільно з кафедрою загальної хірургії ХНМУ в період з 2010 по 2012 р. Більшість хворих − 60 (62,5% від загальної кількості пацієнтів) − надійшли в стаціонар за екстреними показаннями, решта − 36 (37,5%) − в плановому порядку. Визначено провідні післяопераційні ускладнення у хворих на гостру кишкову непрохідність, якими були неспроможність анастомозу, яка спостерігалась у 20,3% хворих, гнійно-септичні ускладнення в операційній рані у 17,5% пацієнтів. Кишкові нориці та післяопераційні кровотечі були у 8,2% випадків. The results of the analysis of the evaluation and treatment of 96 patients with ileus of tumoral origin who were operated in the 17 th city hospital of Kharkov with the Department of General Surgery KhNMU in the period from 2010 to 2012 are presented in the article. The majority of patients − 60 (62.5 % of all patients) − were hospitalized urgently, the rest of subjects − 36 (37.5 %) − in a planned manner. The major postoperative complications in patients with acute bowel obstruction were defined, which were anastomosys failure, which was observed in 20.3 % of patients, purulent-septic complications in the operating wound in 17.5% of patients. Intestinal fistula and postoperative bleeding were recorded in 8.2% cases.
URI: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/8386
Располагается в коллекциях:Наукові праці. Кафедра загальної хірургії № 1

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
ШевченкоМищан.pdf409,52 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Этот ресурс защищен исходным авторским правом

View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь