Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/8342
Title: Печінкові ферменти як маркери порушення чутливості до інсуліну та кардіоваскулярного ризику у хворих на неалкогольну жирову хворобу печінки
Authors: Степанова, Олена Володимирівна
Зелена, Ірина Іванівна
Ярмиш, Н.В.
Грозна, Л.М.
Семова, Ольга Максимівна
Keywords: неалкогольна жирова хвороба печінки
аланінамінотрансфераза
аспартат амінотрансфераза
гамма-глутамілтрансфераза
серцево-судинний ризик
Issue Date: 2014
Citation: Печінкові ферменти як маркери порушення чутливості до інсуліну та кардіоваскулярного ризику у хворих на неалкогольну жирову хворобу печінки / О. В. Степанова, Н. В. Ярмиш, Л. М. Грозна, І. І. Зелена, О. В. Сьомова // Вісник проблем біології і медицини. – 2014. – Вип. 4, том 4. – С. 271–273.
Abstract: Неалкогольна жирова хвороба печінки (НАЖХП), яка зайняла провідне місце по поширеності серед хронічних захворювань печінки, служить не тільки чинником ризику розвитку захворювань серцево-судинної системи, але, як затверджується в останніх дослідженнях, визначає їх результат більшою мірою, ніж результат захворювань самої печінки. У хворих на серцево-судинні захворювання НАЖХП є як єдиним проявом порушень ліпідного обміну, так і складовою частиною метаболічного синдрому (МС). НАЖХП включає спектр клініко-морфологічних понять: стеатоз печінки, неалкогольний стеатогепатит (НАСГ) і ускладнюється розвитком фіброзу і цирозу печінки.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/8342
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра внутрішньої медицини № 1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ПЕЧІНКОВІ_ФЕРМЕНТИ.pdf306,88 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.