Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/8038
Назва: Хірургічне лікування хворих на абдомінальний сепсис з використанням скорингових систем оцінки тяжкості хворих
Автори: Криворучко, Ігор Андрійович
Іванова, Юлія Володимирівна
Повеличенко, Марина Сергіївна
Андреєщев, С.А.
Теми: абдомінальний сепсис
прогноз
релапаротомія «за вимогою»
релапаротомія «за програмою»
Дата публікації: 2014
Бібліографічний опис: Хірургічне лікування хворих на абдомінальний сепсис з використанням скорингових систем оцінки тяжкості хворих / І. А. Криворучко, Ю. В. Іванова, М. С. Повеличенко, С. А. Андреєщев // Архів клінічної медицини. – 2014. – № 2. – С. 68–71.
Короткий огляд (реферат): Аналізуються результати хірургічного лікування 201 хворого на абдомінальний сепсис після операцій на органах черевної порожнини. Сучасні існуючі системи прогнозування (APACHE II, SOFA, MODS) мають обмежене застосовання для виявлення хворих на інфекцію, що потребують релапаротомії при клінічних ознаках інтраабдомінальної інфекції, що продовжується. Для прогнозу результату лікування та для визначення показань до релапаротомії у хворих на тяжкий абдомінальний сепсис та інфекційно-токсичний шок використання Мангеймського індексу перитоніту, в поєднанні з клініко-лабораторними показниками, є найбільш чутливою шкалою для виділення груп ризику хворих, які потребують повторного оперативного втручання. Показані переваги використання релапаротомії «за вимогою» перед релапаротомією «за програмою» при лікуванні хворих на тяжкий сепсис та інфекційно-токсичний шок. Комплексне хірургічне лікування з урахуванням показань у виборі найбільш адекватного способу хірургічного лікування, дозволяє поліпшити результати лікування цієї тяжкої категорії хворих.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/8038
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра хірургії № 2

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
0003.docx175,2 kBMicrosoft Word XMLПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.