Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/791
Назва: Результати статистичної обробки масиву даних хворих із другими первинними пухлинами (попереднє повідомлення)
Автори: Радзішевська, Євгенія Борисівна
Васильєв, Леонід Якович
Вікман, Ян Едуардович
Якімова, Тамара Петрівна
Теми: метахронні пухлини
другі раки
метастатичні пухлини
Дата публікації: 2012
Бібліографічний опис: Результати статистичної обробки масиву даних хворих із другими первинними пухлинами (попереднє повідомлення) / Л. Я. Васильєв, Є. Б. Радзішевська, Я. Е. Вікман, Т. П. Якимова // Український радіологічний журнал. – 2012. – Т. 20, № 1. – С. 39–43.
Короткий огляд (реферат): Мета роботи: Проведення розвідувального статистичного аналізу електронних даних з історій хвороби груп хворих із другими раками й хворих із пізніми метастатичними пухлинами. Матеріали і методи: Відібрано та конвертовано в електронну форму історії хвороби груп хворих із другими раками й хворих із пізніми метастатичними пухлинами, що проходили лікування на базі клініки ДУ «ІМР ім. С.П. Григор’єва НАМН України» протягом 1980–2003 років. Проведено первинний статистичний аналіз накопиченої інформації методами непараметричної статистики за допомогою статистичного середовища Statistica. Результати: Встановлено найтриваліший проміжок часу між першим й другим раками та висунуто гіпотези про нозологічні форми першої пухлини, що частіше за інші мали віддаленими наслідками другі пухлини. Шляхом порівнянні групи із другими раками та групи із метастатичними пухлинами зроблено припущення про продовження захворювання на рак при ураженні парного органу, про залежність появи другого раку від віку пацієнтів, про вплив гемотрансфузій, променевого та хемолікування на появу метахронних пухлин. Висновки: Використання сучасних інформаційних технологій та підходів доказової медицини дозволило одержати додаткову інформацію з традиційних масивів даних, зокрема, про перебіг захворювання, що містять в історіях хвороби.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/791
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра медичної та біологічної фізики і медичної інформатики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
статья_статистика&выводы_окончательно.doc136,5 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.