Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/7646
Назва: Особливості імунітету у дітей з бронхолегеневою дисплазією
Автори: Сенаторова, Ганна Сергіївна
Логвінова, Ольга Леонідівна
Теми: бронхолегенева дисплазія
діти
імунітет
Дата публікації: 2014
Бібліографічний опис: Сенаторова Г. С. Особливості імунітету у дітей з бронхолегеневою дисплазією / Г. С. Сенаторова, О. Л. Логвінова // Лікарська справа. – 2014. – № 6. – С. 89–105.
Короткий огляд (реферат): Обстежений стан імунної системи у 131 дитина з бронхолегеневою дисплазією під час ремісії і загострення захворювання. Виявлено, що для дітей з бронхолегеневою дисплазією притаманний низький рівень абсолютної кількості лімфоцитів, на тлі підвищення цитотоксичних лімфоцитів (CD8, CD16), киснезалежної здатності гранулоцитів, та активації імуноглобулінів гострої фази (Ig M), при відсутності клінічних ознак загострення захворювання. При гострої респіраторної інфекції виникає парадоксальна реакція клітинного імунітету зі зниженням лімфоцитів на тлі активації цитотоксичних клітин. Нарівні з тим динаміка збільшення цитотоксичних маркерів при гострої респіраторної інфекції незадовільна, що свідчить про виснаження реактивності клітинного ланцюга імунітету.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/7646
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра педіатрії № 1 та неонатології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Особливості імунітету у дітей з бронхолегеневою дисплазією.docx75,07 kBMicrosoft Word XMLПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.