Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/7284
Назва: Експериментальне вивчення протибольової дії карбамазепіну, парацетамолу і кофеїну та їх композицій
Автори: Сирова, Ганна Олегівна
Бачинський, Руслан Орестович
Теми: парацетамол
карбамазепін
кофеїн
протибольова дія
фармакологічні композиції
Дата публікації: лис-2014
Видавництво: ІНФаУ
Бібліографічний опис: Сирова Г. О. Експериментальне вивчення протибольової дії карбамазепіну, парацетамолу і кофеїну та їх композицій / Г. О. Сирова, Р. О. Бачинський // Український біофармацевтичний журнал. – 2014. – № 6. – С. 8–12.
Короткий огляд (реферат): В умовах експерименту на лабораторних тваринах (статевозрілі щури лінії WAG) було вивчено, в порівняльному плані, протибольову дію нітрогеновмісних органічних сполук, а саме карбамазепіну, парацетамолу, кофеїну при моновведенні та при введенні їх композицій. Експериментальні дослідження з вивчення протибольової дії проведено за впливом на центральний (за сумаційно-пороговим показником) і периферичний (на моделі «оцтовокислих корчів») компоненти больової реакції. Результати експериментальних досліджень по вивченню протибольової дії периферичного ґенезу, свідчять про те, що при моновведенні кофеїну та парацетамолу, а також при введенні фармакологічних композицій парацетамолу з кофеїном та карбамазепіну з кофеїном спостерігається вірогідне зменшення кількості корчів порівняно з контрольною групою. Аналіз порівняльної характеристики досліджень центральної ланки знеболювальної активності свідчить про те, що кофеїн потенціює анальгетичну активність як парацетамолу, так і карбамазепіну.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/7284
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра медичної та біоорганічної хімії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Syrovaya A.O.doc120 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.