Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/6835
Назва: Мікрофлора ротової порожнини хворих на хронічний генералізований пародонтит на тлі червоного плоского лишаю
Автори: Елисеева, Ольга Владимировна
Єлісєєва, Ольга Володимирівна
Yeliseyeva, O.
Соколова, Ирина Ивановна
Соколова, Ірина Іванівна
Sokolova, I.
Теми: генералізований пародонтит
червоний плоский лишай
мікрофлора ротової порожнини
генерализованный пародонтит
красный плоский лишай
микрофлора полости рта
oral lichen planus
periodontitis
Дата публікації: бер-2014
Бібліографічний опис: Єлісєєва О. В. Мікрофлора ротової порожнини хворих на хронічний генералізований пародонтит на тлі червоного плоского лишаю / О. В. Єлісєєва, І. І. Соколова // Вісник проблем біології та медицини. – 2014. – Вип. 2, т. 1 (107). – С. 146–149.
Короткий огляд (реферат): Був проведений порівняльний аналіз структури мікробіоценозу ротової порожнини у здорових людей та у хворих з хронічним генералізованим пародонтитом на тлі червоного плоского лишаю. Визначено глибокі кількісні та якісні зміни у структурі біоценозу та його суттєва перебудова у хворих з ХГП та з ХГП на фоні ЧПЛ. Визначений склад мікрофлори характеризується як дисбактеріоз ротової порожнини, який було діагностовано у всіх обстежених з ХГП.
Опис: Nowadays the role of a microbial factor in development of parodontitis is doubtless, though the number of works devoted to comparative analysis of oral cavity microflora in healthy people and in patients with chronic generalized parodontitis (CGP) is rather small. Less studied problems include bacterial contamination of oral cavity in people with chronic generalized parodontitis (CGP) associated with oral lichen planus (OLP) which is currently considered to be one of the most manifest diseases of oral mucosa and which is in 80% cases accompanied by development of CGP.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/6835
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра стоматології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Вестник.pdf554,74 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.