Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/6495
Title: Вивчення впливу профілактичних гігієнічних заходів на прояв побічної дії цитостатичного лікування в порожнині рота у хворих на рак молочної залози під час проведення І циклу поліхіміотерапії
Authors: Сухіна, Ірина Сергіївна
Соколова, Ірина Іванівна
Keywords: рак молочної залози
ротова порожнина
мукозит
хіміотерапія
профілактичні гігієнічні заходи
Issue Date: May-2014
Citation: Сухіна І. С. Вивчення впливу профілактичних гігієнічних заходів на прояв побічної дії цитостатичного лікування в порожнині рота у хворих на рак молочної залози під час проведення І циклу полі хіміотерапії / І. С. Сухіна, І. І. Соколова // Український медичний альманах. – 2014. – Т. 17, № 2. – С. 58–60.
Abstract: Проведено вивчення впливу профілактичних гігієнічних заходів на прояв побічної дії цитостатичного лікування в порожнині рота на підставі суб’єктивних даних пацієнток і вивчення стану слизової оболонки ротової порожнини пацієнток в процесі проведення І циклу поліхіміотерапії. Під час проведення I циклу ПХТ у 84,6 % пацієнток з РМЗ 1-ї групи виявлено ознаки стоматотоксичності: хейліт – в 76,9 %, мукозит – 65,4 %, дисфункція слинних залоз – 69,2 %. Проведення профілактичних гігієнічних заходів сприяє зниженню частоти проявів побічної дії цитостатичного лікування в порожнині рота у пацієнток 2-ї группи до 66,7 %: хейліт – 15,9 %, мукозит – 46,0 %, дисфункцієя слинних залоз – 49,2 %.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/6495
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра стоматології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Сухіна - стаття в УМА.pdf4,43 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.