Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/5751
Назва: История отечественного здравоохранения и медицины в диссертациях последних лет (современное состояние разработки и перспективы дальнейших исследований)
Автори: Робак, Игорь Юрьевич
Демочко, Анна Леонидовна
Теми: исория медицины
Дата публікації: 2014
Бібліографічний опис: Робак И. Ю. История отечественного здравоохранения и медицины в диссертациях последних лет (современное состояние разработки и перспективы дальнейших исследований) / И. Ю. Робак, А. Л. Демочко // Гілея : науковий вісник : збірник наукових праць. – Київ, 2014. – Вип. 81. – С. 169–174.
Короткий огляд (реферат): У статті аналізується науковий доробок з історії охорони здоров'я і медицини в Україні, що міститься в дисертаціях, захищених у ХХІ ст. Відзначено, що історія охорони здоров’я та медицини як в Україні в цілому, так і у регіонах, вивчена недостатньо, тому наразі студіювання цієї проблематики є актуальним. В результаті проведення дослідження вдалося встановити, що на початку ХІХ століття справа дещо рушила з місця – з’явилися науковці, які обирають історію охорони здоров’я та медицини темами своїх дисертаційних досліджень – як кандидатських, так і докторських. Це дає змогу стверджувати, що історія охорони здоров’я та медицини піднялася у своєму розвитку на новий, вищий щабель. Дисертації на зазначену тематику присвячені вивченню земської медицини на Україні, охорони здоров’я у різних містах, видатним організаторам охороноздоровчої справи тощо. Зроблено висновок щодо необхідності подальшого дослідження вітчизняних історико-медичних проблем.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/5751
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра суспільних наук

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Робак Демочко.doc132 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.