Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/4943
Title: Гепато- та нефропротекторні аспекти використання омега-3-поліненасичених жирних кислот у пацієнтів з метаболічним синдромом
Authors: Просоленко, Костянтин Олександрович
Keywords: неалкогольна жирова хвороба печінки
поліненасичені жирні кислоти
метаболічний синдром
хронічна хвороба нирок
Issue Date: 2013
Citation: Просоленко К. О. Гепато- та нефропротекторні аспекти використання омега-3-поліненасичених жирних кислот у пацієнтів з метаболічним синдромом / К. О. Просоленко // Сучасна гастроентерологія. – 2013. – № 5. – С. 119–125.
Abstract: Проведений аналіз сучасних тенденції щодо тактики лікування пацієнтів з МС показує, що препарати О-3 ПНЖК можуть бути перспективними ліками у цієї категорії хворих. На сьогоднішній день більшість проведених досліджень цих ліків у пацієнтів з НАЖХП, ХХН при МС свідчать про наявність у них гепато- та нефропротекторних властивостей. Призначення О-3 ПНЖК дає можливості лікарю впливати на важливі механізми патогенезу як НАЖХП, так і ХХН. Часте поєднання цих станів в рамках МС та той негативний вплив на серцево-судинний ризик, прогноз захворювання та життя, потребує подальшого дослідження терапевтичних стратегій у цієї категорії хворих.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/4943
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра внутрішньої медицини № 1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
статья Просоленко для суч гастро.doc138,5 kBMicrosoft WordView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.