Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/4867
Назва: | Спосіб доступу до груднино-ключично-соскоподібої ділянки зі збереженням цілісності груднино-ключично-соскоподібного м'яза |
Автори: | Куліш, Анатолій Семенович Шиян, Денис Миколайович Лютенко, Михайло Анатолійович Нєдорєзова, Вілена Олександрівна Сухоносов, Роман Олександрович |
Теми: | препарування груднино-ключично-соскоподібний мяз груднино-ключично-соскоподібна ділянка |
Дата публікації: | 2013 |
Видавництво: | Крымский государственный медицинский университет им. С. И. Георгиевского |
Бібліографічний опис: | Спосіб доступу до груднино-ключично-соскоподібої ділянки зі збереженням цілісності груднино-ключично-соскоподібного м'яза / А. С. Куліш, Д. М. Шиян, В. О. Нєдорезова, М. А. Лютенко, Р. О. Сухоносов // Таврический медико-биологический вестник. – 2013. – Т. 16, № 1, ч. 2 (61). – С. 99–101. |
Короткий огляд (реферат): | Для препарування судин та нервів у ГКС ділянці необхідно забезпечити максималь-ний доступ до цієї ділянки зі збереженням всіх анатомічних структур та її топографічних властивостей. Використані способи доступу до ГКС ділянки за В.М. Тонковим, Б.А. Долго-Сабуровим та О.Ю Роменським. Препарування ГКС ділянки названими способами не дозволяє зберегти у повному обсязі топографо-анатомічні зв'язки ГКС м’яза та судинних і нервових утворень, що його оточують. Нами розроблений спосіб доступу до ГКС ділянки зі збереженням ГКС м’яза для вивчення розташованих навколо нього судин і нервів, а також трикутників шиї. У порівняні з існуючими способами доступу до ГКС ділянки розроблений спосіб найбільш ощадливий та більш відповідає сучасним вимогам учбового процесу. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/4867 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові праці. Кафедра анатомії людини |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Кулиш Спосіб доступу до груднино-ключично-соскоподібої ділянки.pdf | 173,44 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.