Please use this identifier to cite or link to this item:
http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/4867
Title: | Спосіб доступу до груднино-ключично-соскоподібої ділянки зі збереженням цілісності груднино-ключично-соскоподібного м'яза |
Authors: | Куліш, Анатолій Семенович Шиян, Денис Миколайович Лютенко, Михайло Анатолійович Нєдорєзова, Вілена Олександрівна Сухоносов, Роман Олександрович |
Keywords: | препарування груднино-ключично-соскоподібний мяз груднино-ключично-соскоподібна ділянка |
Issue Date: | 2013 |
Publisher: | Крымский государственный медицинский университет им. С. И. Георгиевского |
Citation: | Спосіб доступу до груднино-ключично-соскоподібої ділянки зі збереженням цілісності груднино-ключично-соскоподібного м'яза / А. С. Куліш, Д. М. Шиян, В. О. Нєдорезова, М. А. Лютенко, Р. О. Сухоносов // Таврический медико-биологический вестник. – 2013. – Т. 16, № 1, ч. 2 (61). – С. 99–101. |
Abstract: | Для препарування судин та нервів у ГКС ділянці необхідно забезпечити максималь-ний доступ до цієї ділянки зі збереженням всіх анатомічних структур та її топографічних властивостей. Використані способи доступу до ГКС ділянки за В.М. Тонковим, Б.А. Долго-Сабуровим та О.Ю Роменським. Препарування ГКС ділянки названими способами не дозволяє зберегти у повному обсязі топографо-анатомічні зв'язки ГКС м’яза та судинних і нервових утворень, що його оточують. Нами розроблений спосіб доступу до ГКС ділянки зі збереженням ГКС м’яза для вивчення розташованих навколо нього судин і нервів, а також трикутників шиї. У порівняні з існуючими способами доступу до ГКС ділянки розроблений спосіб найбільш ощадливий та більш відповідає сучасним вимогам учбового процесу. |
URI: | https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/4867 |
Appears in Collections: | Наукові праці. Кафедра анатомії людини |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Кулиш Спосіб доступу до груднино-ключично-соскоподібої ділянки.pdf | 173,44 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.