Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/4665
Title: Предиктори формування аутоімунних ускладнень у пацієнтів з коморбідністю хронічного обструктивного захворювання легень та хронічного панкреатиту
Authors: Железнякова, Наталя Мерабівна
Гопцій, Олена Вікторівна
Зелена, Ірина Іванівна
Keywords: хроничне обструктивне захворювання легень
хронічний панкреатит
аутоімунна реакція
Issue Date: Nov-2013
Citation: Железнякова Н. М. Предиктори формування аутоімунних ускладнень у пацієнтів з коморбідністю хронічного обструктивного захворювання легень та хронічного панкреатиту / Н. М. Железнякова, О. В. Гопцій, І. І. Зелена // Загальнотерапевтична практика: нові технології та міждисциплінарні питання : матеріали науково-практичної конференції з міжнародною участю, Харків, 7 листопада 2013 р. / Національний Інститут терапії імені Л. Т. Малої НАМН України, Харківський національний медичний університет [та ін.]. – Харків, 2013. – С. 110.
Abstract: У пацієнтів з коморбідних перебігом ХОЗЛ і ХП відзначається значне підвищення ризику формування аутоімунних ускладнень з боку органів-мішенів порівняно з пацієнтами з ізольованим ХОЗЛ, що проявляється достовірним збільшенням імуногенності до нормальних тканинних антигенів печінки і міокарда при даному «нозологічному тандемі».
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/4665
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра внутрішньої медицини № 1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Железнякова.pdf200,05 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.