Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/4483
Title: Особлівості метаболічних порушень та функціонального стану ендотелію у хворих на гіпертонічну хворобу у поєднанні з ожіринням і безсимптомною гіперурикемиєю
Authors: Бабак, Олег Якович
Молодан, Дмитро Володимирович
Keywords: безсимптомна гіперурикемія
гіпертонічна хвороба
ожиріння
Issue Date: Nov-2013
Citation: Бабак О. Я. Особлівості метаболічних порушень та функціонального стану ендотелію у хворих на гіпертонічну хворобу у поєднанні з ожіринням і безсимптомною гіперурикемиєю / О. Я. Бабак, Д. В. Молодан // Загальнотерапевтична практика: нові технології та міждисциплінарні питання : матеріали Науково-практичної конференції з міжнародною участю, Харків, Харків, 7 листопада 2013 р. / Національний Інститут терапії імені Л.Т. Малої НАМН України, Харківський національний медичний університет [та ін.]. – Харків, 2013. – С. 17.
Abstract: У хворих на гіпертонічну хворобу з ожирінням і безсимптомною гіперурикемією спостерігаються порушення метаболізму вуглеводів, ліпідів та функції ендотелію. Порушення стану ендотелію супроводжувалось зменшенням відсотку ЕЗВД, підвищенням активності АДМА, зростанням МАУ та МОА. Важливим є подальше продовження досліджень для визначення ролі сечової кислоти у формуванні патологічного процесу при гіпертонічній хворобі з ожирінням.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/4483
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра внутрішньої медицини № 1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Бабак2.pdf201,12 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.