Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/4475
Title: Развитие профилактической медицины: отечественный и международный опыт (итоги Всероссийской научно-практической конференции «Неинфекционные заболевания и здоровье населения России»
Authors: Фадеенко, Галина Дмитриевна
Несен, А.О.
Keywords: терапия
профилактическая медицина
хронические неинфекционные заболевания
здоровье населения
Issue Date: Feb-2013
Citation: Фадеенко Г. Д. Развитие профилактической медицины: отечественный и междунарожный опыт (итоги Всероссийской научно-практической конференции "Неинфекционные заболевания и здоровье населения России") / Г. Д. Фадеенко, А. А. Несен // Український терапевтичний журнал. – 2013. – № 2. – С. 130–140.
Abstract: У статті представлена Резолюція Всеросійської науково-практичної конференції «Неінфекційні захворювання і здоров’я населення Росії», що проходила 16—17 травня 2013 р. в Москві, а також відмічено звернення учасників конференції до державних і муніципальних органів влади, до медичних, виховних, освітніх, спортивних, громадських і інших організацій, установ культури, партій і рухів з проханням посилити пропаганду ідей здорового способу життя і профілактики хронічних неінфекційних захворювань, що зумовлюють більше 75 % інвалідності і смертності населення Росії. Своєю чергою, у рамках представленої від України доповіді було визначено основні стратегічні завдання з профілактики хронічних неінфекційних захворювань у Північно-Східному регіоні України з урахуванням сучасних тенденцій у терапії. Перспективним напрямом у розвитку медицини є реальне зміщення пріоритетів від лікування хронічних неінфекційних захворювань до їх запобігання й підтримки здоров’я, що в майбутньому сприятиме збільшенню очікуваної тривалості життя і кількості років здорового життя.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/4475
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра внутрішньої медицини № 1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
utj37i19.pdf226,11 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.