Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/4388
Назва: Профілактика множинного карієсу з використанням лецитинвмісної добавки з цитратом кальцію у осіб молодого віку (експериментально-клінічне дослідження)
Автори: Волкова, Ольга Сергіївна
Теми: карієс
лецитин
цитрат кальцію
карієспрофілактична ефективність
ротова рідина
ферменти
дисбіоз
Дата публікації: лис-2011
Бібліографічний опис: Волкова О. С. Профілактика множинного карієсу з використанням лецитинвмісної добавки з цитратом кальцію у осіб молодого віку (експериментально-клінічне дослідження) : автореф. дис. … канд. мед. наук : 14.01.22 – Стоматологія / О. С. Волкова ; Харківський національний медичний університет. – Харків, 2011. – 19 с.
Короткий огляд (реферат): Дисертаційна робота присвячена підвищенню ефективності профілактики карієсу зубів шляхом використання засобу, що містить лецитин з цитратом кальцію – «Лецитин-2». На підставі результатів проведених експериментальних досліджень виявлено, що лецитинвмісний засіб має виражену карієспрофілактичну ефективність 52,9 % й активує мінералізацію твердих тканин зубів за рахунок підвищення активності лужної фосфатази та індексу мінералізації в гомогенаті пульпи. Обґрунтовано схему профілактики карієсу зубів в осіб молодого віку з високою інтенсивністю каріозного процесу на основі проведених клінічно-лабораторних досліджень. Застосування в схемі профілактики добавки «Лецитин-2» сприяло підвищенню редукції приросту карієсу зубів за один рік спостережень.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/4388
Розташовується у зібраннях:Автореферати дисертацій. Стоматологія
Наукові праці. Кафедра терапевтичної стоматології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
aref.pdf649,12 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.