Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/4098
Назва: Контроверсії в діагностиці метаболічного синдрому у дітей
Автори: Чайченко, Тетяна Валеріївна
Теми: метаболічний синдром
діти
кардіоваскулярний ризик
Дата публікації: 2013
Бібліографічний опис: Чайченко Т. В. Контроверсії в діагностиці метаболічного синдрому у дітей / Т. В. Чайченко // Таврический медико-биологический вестник. – 2013. – Т. 16, № 3, ч.1. – С. 159–162.
Короткий огляд (реферат): Для поліпшення якості діагностики метаболічного синдрому з метою своєчасної детекції кардіоваскулярного ризику у 141 підлітків з розподілом на групи згідно із перцентільним значенням індексу маси тіла з урахуванням стандартних відхилень за критеріями ВООЗ проведений порівняльний аналіз діагностичної цінності критеріїв міжнародної діабетичної федерації для діагностики метаболічного синдрому у дітей та додаткових критеріїв для оцінки його компонентів за рекомендаціями відповідних спеціалізованих робочих груп. Встановлено, що кількість компонентів метаболічного синдрому збільшується пропорційно зростанню індексу маси тіла, при чому що рекомендовані IDF критерії є високо специфічними, але завищеними, що призводить до втрати їх чутливості з погіршенням прогностичної цінності негативного результату. В той же час діагностика дисглікемії, дисліпідемії та артеріальної гіпертензії за рекомендаціями відповідних профільних товариств сприяють підвищенню чутливості процедури скринінгу пацієнтів з групи потенційно високого кардіоваскулярного метаболічного ризику.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/4098
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра педіатрії № 1 та неонатології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Контроверсії в діагностиці метаболічного синдрому у дітей.pdf370,57 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.