Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/4014
Title: Клініко-діагностична характеристика перинатального періоду у юних вагітних із залізодефіцитною анемією та її лікування
Authors: Благовещенський, Євген В'ячеславович
Keywords: юні вагітні
залізодефіцитна анемія
фетоплацентарний комплекс
Глутаргін
Фероцерон
Issue Date: 2005
Citation: Благовещенський Є. В. Клініко-діагностична характеристика перинатального періоду у юних вагітних із залізодефіцитною анемією та її лікування : автореф. дис. ... канд. мед. наук : 14.01.01 – Акушерство та гінекології / Є. В. Благовещенський ; Харк. держ. мед. ун-т. – Харків, 2005. – 21 с.
Abstract: Дисертація присвячена вивченню особливостей перебігу вагітності, пологів та післяпологового періоду у юних вагітних із залізодефіцитною анемією. Встановлено, що у даного контингенту жінок гестаційний період та пологи мають перебіг зі значною кількістю ускладнень, характеризуються патологічними відхиленнями імунного та ендокринного статусів, морфогістохімічними змінами у тканині плаценти, що обумовлює розвиток фетоплацентарної недостатності та внутрішньоутробної гіпоксії плоду. Показано, що призначення комплексної терапії з включенням препаратів «Глутаргін» та «Фероцерон» підвищує ефективність лікування, справляє позитивний вплив на стан вагітної, поліпшує функціональні показники фетоплацентарного комплексу та внутрішньоутробного плоду, посилює адаптаційні можливості плаценти в умовах гіпоксії і веде до зниження частоти акушерських та перинатальних ускладнень.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/4014
Appears in Collections:Автореферати дисертацій. Акушерство та гінекологія
Наукові праці. Кафедра акушерства, гінекології та дитячої гінекології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Avtoref Благовещенский..DOC105 kBMicrosoft WordView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.