Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/29378
Title: Порівняння клініки та діагностики новоутворень: доброякісної остеоїд-остеоми зі злоякісною остеогенною остеосаркомою
Authors: Гаркуша, М.А.
Міхралієв, Р.А.
Keywords: остеоїд остеома
остеогенна остеосаркома
Issue Date: 21-May-2021
Citation: Гаркуша М. А. Порівняння клініки та діагностики новоутворень: доброякісної остеоїд-остеоми зі злоякісною остеогенною остеосаркомою / М. А. Гаркуша, Р. А. Міхралієв // Актуальні питання розвитку медичних наук у ХХІ ст. : збірник тез наукових робіт учасників міжнародної науково-практичної конференції (м. Львів, 21–22 травня 2021 року). – Львів : ГО «Львівська медична спільнота», 2021. – С. 13–16.
Abstract: Аналізуючи дані захворювання було проведено порівняння остеоїд остеоми для якої характерно тривалий ріст, без руйнування навколишніх тканин, без метастазів, локальний біль, що знімається анальгетиками, відсутня інтоксикація, але присутня можливість розвитку контрактур, кульгавості та атрофія навколишніх тканин, а на рентгенограмі видно деструкцію у вигляді «гнізда». Навпроти, для остеогенної остеосаркоми характерно ураження частіше трубчастих кісток, може давати метастази та рецидиви, що потребує всебічної діагностики хворого, розвивається інтоксикаційний синдром, пухлина швидко росте та має зростаючий постійний біль, котрий потребує наркотичних анальгетиків, розвивається запалення та набряк, а на рентгенограмі спостерігається кісткоутворення у вигляді спікул та процес деструкції (трикутник Кодмана).
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/29378
Appears in Collections:Наукові роботи молодих вчених. Кафедра травматології та ортопедії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ГаркушаЛьвів_2021.pdf1,18 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.