Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/29144
Title: Судово-медичний експертний висновок при експертизі живих осіб з травмою органів зовнішнього дихання
Authors: Губін, Микола Володимирович
Чураєв, Володимир Олександрович
Борщ, Сергій Сергійович
Саєнко, Михайло Сергійович
Keywords: судово- медична експертиза
травма органів зовнішнього дихання
ступінь тяжкості тілеснихушкоджень
Issue Date: 2021
Citation: Судово-медичний експертний висновок при експертизі живих осіб з травмою органів зовнішнього дихання / М. В. Губін, В. О. Чураєв, С. С. Борщ, М. С. Саєнко // Буковинський медичний вісник. – 2021. – Т. 25, № 2 (98). – С. 35–40.
Abstract: Мета роботи - аналіз особливостей складання судово-медичного експертного висновку за результатами визначення ступеня тяжкості тілесних ушкоджень у потерпілих із закритою травмою органів зовнішнього дихання (ОЗД) залежно від їїморфоклінічної характеристики та тяжкості для пошуку шляхівуніфікаціїекспертної оцінки. Матеріал і методи. Проаналізовано 183 висновки експерта з Харківського обласного бюро судово-медичної експертизи з приводу травм ОЗД. Результати. Тяжкі тілесні ушкодження встановлені в 17 (9,3 %) випадках травм із виникненням небезпечних для життя явищ. Ушкодження середньої тяжкості встановлені в 151 (82,5 %) випадку травм за відсутністю небезпеки для життя. Легкі тілесні ушкодження встановлено в 15 (8,2%) випадках. Висновки. В експертних висновках мають місце випадки як недооцінки, так і переоцінки ступеня тяжкості тілеснихушкоджень у випадках тупої травми ОЗД. За результатами проведеного дослідження визначено шляхи подальшої уніфікації морфоклінічного підходу судово-медичної оцінки вказаних тілеснихушкоджень.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/29144
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра судової медицини, медичного правознавства імені заслуженого професора М.С. Бокаріуса

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ГубінМ.pdf186,6 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.