Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/29101
Title: Особливості клінічної картини інфекційного мононуклеозу Ебштейна-Бар вірусної етіології у дітей, інфікованих вірусом герпеса людини 6 типу
Authors: Колесник, Яна Володимирівна
Виноградова, О.В.
Гончарова, Н.П.
Єременко, А.Б.
Keywords: інфекційний мононуклеоз
Ебштейна-Бар вірус
герпес вірусу людини 6 типу
Issue Date: 23-Nov-2017
Citation: Віноградова В. О. Особливості клінічної картини інфекційного моноуклеозу Ебштейна-Бар вірусної етіології у дітей, інфікованих вірусом герпесу людини 6 типу / В. О. Віноградова, Н. П. Гончарова, А. Б. Єременко // Медицина 21 сторіччя : матеріали науково-практичної конфереції молодих вчених, Харків, 23 листопада 2017 року. – Харків, 2017. – С. 34–35.
Abstract: Герпесвірусні інфекції (ГВІ) залишаються актуальною проблемою дитячої інфектології. Насамперед це пов’язано з убіквітарністю, здатністю до довічної персистенції з періодичною активацією при імунодефіцитних станах і переходом латентних форм в маніфестні і генералізовані. На думку ВООЗ, в даний час мова йде про пандемію герпесвірусних інфекцій: до 90% дорослого і дитячого населення планети інфіковано герпес-вірусами (ГВ), причому у 50% з них відзначають маніфестний, рецидивуючий перебіг викликаємих ними захворювань .
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/29101
Appears in Collections:Наукові роботи молодих вчених. Кафедра дитячих інфекційних хвороб



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.