Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/29029
Title: Удосконалення діагностики та лікування неалкогольної жирової хвороби печінки на тлі гіпертонічної хвороби з урахуванням ролі пентраксину-3
Authors: Александрова, Тетяна Миколаївна
Keywords: неалкогольна жирова хвороба печінки
неалкогольний стеатогепатит
фіброз печінки
гіпертонічна хвороба
ендотеліальна дисфункція
пентраксин-3
Issue Date: 2021
Citation: Александрова Т. М. Удосконалення діагностики та лікування неалкогольної жирової хвороби печінки на тлі гіпертонічної хвороби з урахуванням ролі пентраксину-3 : дис. … д-ра філософії : 14.01.02 – Внутрішні хвороби / Т. М. Александрова ; Харківський національний медичний університет, Міністерство охорони здоров’я України. – Харків, 2021. – 215 с.
Abstract: У дисертаційній роботі представлене нове вирішення актуальної науково-практичної проблеми сучасної медицини, а саме удосконалення та підвищення ефективності діагностики та лікування пацієнтів з неалкогольною жировою хворобою печінки (НАЖХП) на тлі гіпертонічної хвороби (ГХ) на підставі визначення функціонального стану ендотелію, показників системної запальної відповіді та діагностичного значення пентраксину–3. Досліджено структурно-функціональний та ферментативний стан печінки, показники інсулінорезистентності, стан ліпідного обміну, показники ендотеліальної дисфункції, особливості показників системної запальної відповіді та рівень пентраксину-3 у пацієнтів з коморбідним перебігом НАЖХП та ГХ. Визначено шляхи оптимізації лікування пацієнтів з НАЖХП, що плине на тлі ГХ. Встановлена ефективність впливу комбінованої антигіпертензивної терапії та адеметіоніну на рівень пентраксину-3 та показники фіброзу печінки у пацієнтів з коморбідним перебігом НАЖХП та ГХ.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/29029
Appears in Collections:Дисертації. Внутрішні хвороби
Наукові праці. Кафедра внутрішньої медицини № 1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Дисертація Александрова Тетяна Миколаївна.pdf2,86 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.