Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/28898
Title: Вплив морфологічних змін слизової оболонки стравоходу при гастроезофагеальній рефлюксній хворобі на показники антиоксидантної системи у студентів з автоімунним тиреоїдитом
Authors: Пасієшвілі, Тамара Мерабівна
Keywords: гастроезофагеальна рефлюксна хвороба
автоімунний тиреоідит
патогенез
антиоксидантна система
Issue Date: 2021
Citation: Пасієшвілі Т. М. Вплив морфологічних змін слизової оболонки стравоходу при гастроезофагеальній рефлюксній хворобі на показники антиоксидантної системи у студентів з автоімунним тиреоїдитом / Т. М. Пасієшвілі // Сучасна гастроентерологія. — 2021. — № 1. — C. 12—16. – DOI: http://doi.org/10.30978/MG-2021-1-12.
Abstract: Останніми роками до групи соціально значущих захворювань відносять гастроезофагеальну рефлюксну хворобу (ГЕРХ), поширеність якої, за даними статистики, становить 20-40 %. У великої кількості пацієнтів (близько 20 %) діагноз залишається не підтвердженим, оскільки вони з різних причин не звертаються до лікаря. Випадки ГЕРХ зареєстровано в усіх країнах у пацієнтів незалежно від статі, віку та раси. Захворювання впливає на якість життя, що зумовлено частим загостренням за відсутності терапії та розвитком ускладнень.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/28898
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра внутрішньої медицини № 3 та ендокринології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Т.М. Пасієшвілі студенти з АІТ.pdf154,9 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.