Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/28852
Title: Гострі гнійні захворювання м’яких тканин та кисті. Гнійні рани : методичні вказівки
Authors: Сипливий, Василь Олексійович
Робак, Всеволод Ігорович
Доценко, Володимир Васильович
Петренко, Григорій Дмиртрович
Гузь, Анатолій Гаврилович
Петюнін, Олексій Геннадійович
Грінченко, Сергій Володимирович
Євтушенко, Дмитро Васильович
Курбатов, Вадим Олексійович
Євтушенко, Олександр Васильович
Keywords: гнійні захворювання
гнійні рани
МР2020
Issue Date: 2020
Publisher: ХНМУ
Citation: Гострі гнійні захворювання м’яких тканин та кисті. Гнійні рани : методичні вказівки для самостійної роботи та підготовки до практичного заняття студентів 3-го курсу II та IV медичних факультетів з дисципліни "Сестринська практика" / упоряд.: В. О. Сипливий, В. І. Робак, В. В. Доценко [та ін.]. – Харків : ХНМУ, 2020. – 24 с.
Abstract: Пацієнти з хірургічною інфекцією складають суттєву частку хворих хірургічних стаціонарних та поліклінічних відділень. Частота ранових інфекційних ускладнень досягає 14–20 %, збільшилась кількість хворих із гнійними процесами, які призводять до розвитку септичних станів. Зрозуміло, що це відображається у зниженні працездатності пацієнтів, збільшенні строків їх стаціонарного лікування. В основі виникнення та розвитку гострих гнійних захворювань м'яких тканин лежать спільні патанатомічні, патофізіологічні, мікробіологічні та імунологічні механізми, що зумовлює спільні підходи до їх лікування Саметому названа тема вивчається в рамках дисципліни "Загальна хірургія". Одночасне засвоєння теоретичних дисциплін загальної патології та фар макології, регламентоване навчальними програмами, дозволяє глибше розуміти клінічні аспекти діагностики та лікування абсцесу, флегмони, фурункулу, карбункулу, що необхідні для подальшого навчання студента та практичної лікарської діяльності.
Description: Затверджено Вченою радою ХНМУ. Протокол № 11 від 19.11. 2020.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/28852
Appears in Collections:Навчально-методичні видання. Кафедра загальної хірургії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
4_тема_Гострі_гнійні_захворювання.pdfГострі гнійні захворювання м’яких тканин та кисті. Гнійні рани Методичні вказівки для самостійної роботи та підготовки до практичного заняття студентів 3-го курсу II та IV медичних факультетів з дисципліни "Сестринська практика"879,68 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.