Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/28685
Title: Підготовка іноземних здобувачів вищої освіти англійською мовою в Харківському Національному медичному університеті: сучасний стан та перспективи навчання
Authors: Марковський, В.Д.
Маракушин, Д.І.
Сінайко, В.М.
Васильєва, О.В.
Keywords: іноземні студенти
дистанційне навчання
вищий медичний заклад
Issue Date: 8-Apr-2021
Publisher: Харківський національний медичний університет
Citation: Підготовка іноземних здобувачів вищої освіти англійською мовою в Харківському Національному медичному університеті: сучасний стан та перспективи навчання / В. Д. Марковський, Д. І. Маракушин, В. М. Сінайко, О. В. Васильєва // Актуальні проблеми вищої медичної освіти і науки : матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю (м. Харків, 8 квітня 2021 р.) / ред. кол.: В. А. Капустник, В. Д. Марковський, В. В. М’ясоєдов [та ін.]. – Харків : ХНМУ, 2021. – С. 130–133.
Abstract: Збільшення контингенту іноземних англомовних студентів у ХНМУ з різним менталітетом, відмінностями у національних та культурних традиціях, різним рівнем загальної підготовки та знанням англійської мови, безперечно, потребує особливого підходу при проведенні навчально-виховної роботи з ними. Останній рік кинув виклик усім українським ЗВО по переходу на дистанційне навчання і наш університет успішно впорався з цим викликом. Весняний семестр 2020–2021 н.р. розпочався в змішаній формі навчання (практичні заняття офлайн, лекції онлайн), але, на жаль, не всі іноземні студенти змогли стати до занять і повернутися в Україну своєчасно. Сподіваємося, що навіть незважаючи на тимчасові труднощі, ми зможемо зберегти весь англомовний контингент іноземних студентів, а ХНМУ залишиться лідером за вибором іноземців на здобуття вищої медичної освіти в Україні. Тому що досвід нашого університету з підготовки іноземних медичних кадрів англійською мовою становить вже чверть століття, та переважна більшість наших англомовних викладачів, крім високих професійних якостей, володіють навичками міжкультурної комунікації, а також виявляють любов і повагу до кожного іноземного студента.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/28685
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра фізіології



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.