Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/28401
Title: Реалізація державної політики України щодо забезпечення населення лікарськими засобами в умовах інтеграції до Європейського союзу
Authors: Карамишев, Дмитро Васильович
Сотнікова, Людмила Вікторівна
Keywords: зовнішня політика
національна безпека
Issue Date: 2021
Citation: Карамишев Д. В. Реалізація державної політики України щодо забезпечення населення лікарськими засобами в умовах інтеграції до Європейського союзу / Д. В. Карамишев, Л. В. Сотнікова // Теорія та практика державного управління. – 2021. – № 1(72). – С. 145–157.
Abstract: Визначено, що реалізація державної політики України щодо забезпечення населення лікарськими засобами в умовах інтеграції до ЄС має враховувати як базові ключові напрями Державної стратегії, яка є системою дій, заходів, нормативно-правових актів, пріоритетів, визначених у системі охорони здоров’я, що спрямовані на розв’язання сукупності взаємно пов’язаних проблем у сфері забезпечення населення якісними, ефективними та безпечними лікарськими засобами. У питаннях фінансування системи забезпечення населення лікарськими засобами її спрямовано на зменшення фінансового навантаження на населення, формування ефективного механізму фінансування та запровадження нової моделі, що буде стимулювати раціональне використання лікарських засобів закладами охорони здоров’я та населенням, а також сприятиме підвищенню фінансової доступності лікарських засобів.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/28401
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра громадського здоров'я та управління охороною здоров'я

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Карамишев - стаття - ТПДУ-21-1.pdf411,62 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.