Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/28339
Title: Прогностичне значення вивчення патології гемостазу у пацієнтів з онкологічними захворюваннями
Authors: Шарун, Сабіна Нурадінівна
Лісова, Єлизавета Миколаївна
Єрмоленко, Анна Станіславівна
Гаврилов, Андрій Юрійович
Keywords: патологія гемостазу
система гемостазу
лікування онкології
онкологія
Issue Date: 8-Apr-2021
Citation: Прогностичне значення вивчення патології гемостазу у пацієнтів з онкологічними захворюваннями / С. Н. Шарун, Є. М. Лісова, А. С. Єрмоленко, А. Ю. Гаврилов // Applied and fundamental scientific research : Abstracts of XIX International Scientific and Practical Conference, Brussels, Belgium, April 08–09, 2021 / International science group. – Brussels, 2021. – P. 124–131.
Abstract: У більшості пацієнтів з онкопатологією спостерігаються різні патологічні зміни системи гемостазу, що безперечно погіршує прогноз захворювання пацієнтів і як наслідок призводить до підвищення рівня смертності від такої. Подібні зміни фіксують на різних етапах розвитку злоякісних новоутворень за допомогою лабораторних тестів, які показують різну ступінь активації коагуляційного процесу і характеризуються гіперкоагуляційним станом, що безпосередньо пов'язано зі ступенем поширення онкопроцесу [1]. Безумовно зміни системи гемостазу в організмі відбуваються як під дією самого пухлинного процесу так і під дією застосовуваних методів лікування, як хірургічних, так і терапевтичних (радіо-, хіміо-, імуно- та гормонотерапія). Однак слід зазначити що формування коагуляційного каркаса пухлинною кліткою, як елемента захисту від зовнішніх факторів, крім збільшення частоти тромботичних ускладнень, призводить до зменшення ефективності лікування онкопатології за рахунок меншої терапевтичної ефективності (біодоступності) препаратів, наприклад, хіміотерапії.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/28339
ISBN: 978-1-63848-678-7
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра онкології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
XIX-ConferenceApril-08-09-2021-book_removed (2)_removed.pdfПрогностичне значення вивчення патології гемостазу у пацієнтів з онкологічними захворюваннями980,7 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.