Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/2808
Title: Судинний ендотеліальний фактор росту як маркер розвитку цукрового діабету 2 типу у хворих з гіпертонічною хворобою
Authors: Ковальова, Ольга Миколаївна
Демиденко, Ганна Валеріївна
Keywords: гіпертонічна хвороба
цукровий діабет 2 типу
Issue Date: 2012
Citation: Ковальова О. М. Судинний ендотеліальний фактор росту як маркер розвитку цукрового діабету 2 типу у хворих з гіпертонічною хворобою / О. М. Ковальова, Г. В. Демиденко // Актуальні проблеми сучасної медицини. – 2012. – Т. 12, вип. 3 (39). – С. 42–46.
Abstract: Метою даного дослідження було вивчення плазмового рівню судинного ендотеліального фактору росту (VEGF) у хворих на ГХ з порушеннями вуглеводного обміну. Обстежено 72 хворих на ГХ ІІ стадії 1- 3-го ступеню. 37,5% хворих на ГХ мали поєднану патологію (ГХ та ЦД 2 типу). У хворих на ГХ визначена надмірна експресія VEGF, найвищі показники встановлені у хворих із поєднаною патологією. Встановлено взаємозв’язок між активацією ендотеліального судинного фактору росту та дисглікемією. Враховуючі наявний взаємозв’язок активності VEGF із порушеннями вуглеводного обміну, визначення в плазмі крові хворих на ГХ рівня VEGF може використовуватись як маркер розвитку цукрового діабету 2 типу.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/2808
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра пропедевтики внутрішньої медицини № 1, основ біоетики та біобезпеки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
VEGFкак маркер ЦД2.doc106 kBMicrosoft WordView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.