Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/27819
Title: Прогнозування та рання діагностика затримки росту плода у вагітних з плацентарною дисфункцією
Authors: Борзенко, Ірина Борисівна
Keywords: плацентарна дисфункція
затримка росту плода
Issue Date: 2020
Citation: Борзенко І. Б. Прогнозування та рання діагностика затримки росту плода у вагітних з плацентарною дисфункцією : дис. ... канд. мед. наук : 14.01.01 – Акушерство та гінекологія / І. Б. Борзенко ; Харківський національний медичний університет. – Харків, 2020. – 212 с.
Abstract: Незважаючи на впровадження в акушерську практику нових методів діагностики та профілактики ПД, виразної тенденції до зниження її частоти не спостерігається. Тому є вкрай важливим використання новітніх методів досліджень як прогностичних критеріїв ПД та її маніфестної форми – затримки росту плода (ЗРП), які дозволять поліпшити прогноз перебігу ґестації, розробити оптимальну стратегію терміну та способу розродження і, як наслідок, попередити розвиток акушерської та перинатальної патології. Мета дослідження – оптимізація прогнозування та ранньої діагностики затримки росту плода в жінок із плацентарною дисфункцією шляхом обґрунтування та розроблення персоніфікованого діагностичного алгоритму. На підставі отриманих клініко-морфологічних та ендотеліотропних критеріїв розроблено та впроваджено персоніфікований клінічний алгоритм ведення вагітних із плацентарною дисфункцією. Під час аналізу результатів вагітності в проведеному проспективному клінічному дослідженні доведено, що, завдяки запропонованому алгоритму персоніфікації ризику розвитку перинатальної патології, вдалося не тільки уникнути випадків антенатальної смертності, а й попередити інтранатальні та ранні неонатальні втрати у пацієнток із плацентарною дисфункцією й затримкою росту плода.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/27819
Appears in Collections:Дисертації. Акушерство та гінекологія
Наукові праці. Кафедра акушерства та гінекології № 2

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
borzenko_dys.pdfПРОГНОЗУВАННЯ ТА РАННЯ ДІАГНОСТИКА ЗАТРИМКИ РОСТУ ПЛОДА У ВАГІТНИХ З ПЛАЦЕНТАРНОЮ ДИСФУНКЦІЄЮ4,99 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.