Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/27356
Title: Дослідження особливостей адаптивних процесів у студенток-спортсменів в динаміці перших курсів навчання в медичному ЗВО
Authors: Васильєва, Оксана Василівна
Чернобай, Лариса Володимирівна
Оксененко, Юлія Романівна
Keywords: адаптація
спортивне навантаження
Issue Date: May-2020
Citation: Васильєва О. В. Дослідження особливостей адаптивних процесів у студенток-спортсменів в динаміці перших курсів навчання в медичному ЗВО / О. В. Васильєва, Л. В. Чернобай, Ю. Р. Оксененко // Kharkiv international annual scientific meeting (KHIASM) 2020 : матеріали науково-практичної онлайн конференнції для студентів, молодих вчених та викладачів, Харків, 22 травня 2020 року / ХНМУ. – Харків, 2020. – С. 65–67.
Abstract: Розвиток суспільства супроводжується виникненням двох категорій чинників, які особливо швидко прогресують: емоційні стреси (психоемоційне напруження) та різке зниження рухової активності. Обидва ці чинники є провідними в умовах навчання у ЗВО. Дослідження проведено з метою виявлення критеріїв стійкості до дії негативних чинників навколишнього середовища, до яких відноситься психоемоційне напруження динамічного характеру. Цей стан розвивається в умовах навчання в медичному ЗВО, особливо на перших курсах (1-3 курси).Таким чином, систематичні фізичні навантаження приводили до мобілізації використання функціональних резервів організму, вдосконалення наявних фізіологічних механізмів регуляції, що в умовах постійних психоемоційних стресових навантажень полегшує процес адаптації до них: ніяких нових функціональних явищ і механізмів в процесі адаптації не спостерігається, але вже наявні механізми починають працювати більш досконаліше, інтенсивніше та економніше.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/27356
Appears in Collections:Наукові роботи молодих вчених. Кафедра фізіології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Васильєва, Чернобай, Оксененко.pdf691,99 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.