Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/27177
Title: Наукова інтерпретація концепту «принципи оперативно-розшукової діяльності підрозділів кримінальної поліції»
Authors: Стащак, Анжела Юріївна
Шендрик, Владислав Володимирович
Keywords: оперативно-розшукова діяльність
підрозділи кримінальної поліції
Issue Date: 2020
Citation: Стащак А. Ю. Наукова інтерпретація концепту «принципи оперативно-розшукової діяльності підрозділів кримінальної поліції» / А. Ю. Стащак, В. В. Щендрик // Науковий вісник Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. – 2020. – № 1. – С. 163–168.
Abstract: Статтю присвячено теоретичним проблемам визначення змісту дефініції «принципи оперативно-розшукової діяльності підрозділів кримінальної поліції». За результатами виконаного аналізу встановлено: по-перше, наявність різноманіття підходів і думок, сформульованих у результаті обговорення найбільш болючих та гострих аспектів, що відповідно вимагає комплексного підходу до розгляду та визначення змісту поняття «принципи оперативно-розшукової діяльності»; по-друге, визначено, що останнім часом серед фахівців-юристів триває активна полеміка щодо тематики обмеження конституційних прав та свобод особи під час здійснення оперативнорозшукової діяльності. Зазначене, з одного боку, зумовлюється великою кількістю наявних порушень у вказаній сфері практичними працівниками, а з іншого – недостатнім розумінням основних положень у частині проведення оперативно-розшукових заходів у вигляді невизначеності щодо застосування принципів ОРД у процесі протидії злочинності. Для досягнення поставленої у статті мети розглянуто семантику досліджуваного поняття, думки вітчизняних та зарубіжних вчених, наведено та критично проаналізовано принципово відмінні погляди. Як наслідок, констатовано, що під дефініцією «принципи оперативно-розшукової діяльності підрозділів кримінальної поліції» слід розуміти закріплені чинним законодавством керівні та основоположні ідеї та цінності, що не ідлягають порушенню та в загальному вигляді визначають парадигму, основоположні курс, межі та границі для здійснення оперативно-розшукових заходів, використання оперативно-розшукових сил та засобів під час повсякденної діяльності підрозділів кримінальної поліції, спрямованої на оперативно-розшукову протидію злочинності.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/27177
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра судової медицини, медичного правознавства імені заслуженого професора М.С. Бокаріуса

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Стащак.pdf631,96 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.