Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/26945
Title: езультати дослідження місцевого імунітету у хворих на генералізований пародонтит, поєднаний з паразитарними захворюваннями
Authors: Савєльєва, Н.М.
Соколова, І.І.
Герман, С.І.
Томіліна, Т.В.
Keywords: хронічний пародонтит
місцевий імунітет
паразитози
Issue Date: May-2020
Citation: Результати дослідження місцевого імунітету у хворих на генералізований пародонтит, поєднаний з паразитарними захворюваннями / Н. М. Савєльєва, І. І. Соколова, С. І. Герман, Т. В. Томіліна // Сучасні аспекти теоретичної та практичної стоматології : матеріали науково-практичної конференції з міжнародною участю, Чернівці, 4–5 травня 2020. – Чернівці : БДМУ, 2020. – С. 91–92.
Abstract: Було вивчено стану місцевого імунітету порожнини рота у хворих на генералізований пародонтит з супутніми паразитозами. (токсокароз, лямбліоз, ентеробіоз). Протимікробна ефективність сироваткових імуноглобулінів в ротовій порожнині обмежена швидкою їх інактивацією ферментативними системами ротового секрету. Проведене дослідження імунного статусу хворих на генералізований пародонтит з супутніми паразитозами свідчить про те, що в цьому випадку пародонтит протікає на тлі більш виражених змін місцевого імунітету, ніж у хворих на пародонтит без інвазій, що відповідно впливає на характер і тяжкість перебігу генералізованого пародонтиту.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/26945
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра стоматології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Чернівці.pdf1,71 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.