Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/26425
Назва: Вміст вітаміну D3 і деяких адипокінів при гіпотиреозі
Автори: Лахно, Ольга Вікторівна
Цівенко, Оксана Іванівна
Білостоцька, Олена Володимирівна
Теми: первинний гіпотиреоз
атеросклероз
лептин
Дата публікації: 2020
Бібліографічний опис: Лахно О. В. Вміст вітаміну D3 і деяких адипокінів при гіпотиреозі / О. В. Лахно, О. І. Цівенко, О. В. Білостоцька // Особливості модернізації предмету досліджень представників медичних наук : збірник тез наукових робіт учасників міжнародної науково-практичної конференції (м. Київ, 5–6 червня 2020 р.). – Київ : Київський медичний науковий центр, 2020. – С. 43–47.
Короткий огляд (реферат): Одним з найбільш розповсюджених ендокринних захворювань є первинний гіпотиреоз. Поширеність захворювання залежить від статі і віку і становить, за даними різних дослідників, від 0,1 до 10% в популяції. Важливе значення дефіциту тиреоїдних гормонів, в першу чергу, визначається впливом на серцево-судинну систему і ліпідний спектр, що проявляється в більш швидкому розвитку і прогресуванні атеросклерозу. В даний час переглядаються традиційні фактори ризику атеросклерозу, відбувається пошук нових маркерів атеросклеротичного процесу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/26425
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра внутрішньої медицини № 3 та ендокринології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Адипокіни Білостоцька.pdf1,06 MBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.