Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/25992
Title: Тактика інтенсивної терапії при шлунково-кишкових кровотечах на тлі портальної гіпертензії
Authors: Невхорошев, Євген Олександрович
Голуб, Марина Володимирівна
Ткемаладзе, Деоніс Юрійович
Волкова, Юлія Вікторівна
Лантухова, Наталія Дмитріївна
Issue Date: Apr-2020
Citation: Невхорошев Є. О. Тактика інтенсивної терапії при шлунково-кишкових кровотечах на тлі портальної гіпертензії / Є. О. Невхорошев, М. В. Голуб, Д. Ю. Ткемаладзе // Медична наука та практика в умовах сучасних трансформаційних процесів : збірник тез наукових робіт учасників міжнародної науково-практичної конференції (м. Львів, 24–25 квітня 2020 року). – Львів : ГО «Львівська медична спільнота», 2020. – С. 50–54.
Abstract: Актуальність: В даний час однією зі значних патологій, що обумовлюють летальність, є шлунково-кишкова кровотеча. Факторами зростання частоти розвитку кровотеч стало як поширення гастроінтестінальной патології через порушення харчової поведінки, інфікування Helicobacter pylori, так і рутинне використання в амбулаторній практиці антикоагулянтів. Різні причини, що призвели до розвитку кровотечі, рівень ураження шлунково-кишкового тракту вимагають диференційованого підходу до терапії. Крім хірургічного гемостазу пацієнтам потрібно також фармакологічна підтримка. Тут ми розглянемо підходи до медикаментозної терапії одного з найбільш поширених варіантів шлунково-кишкового кровотечі – кровотечі з варикозно розширених вен стравоходу. Дана проблема найбільш актуальна в зв’язку з поширенням гепатитів вірусної етіології, а також аліментарно-токсичного генезу, що мають в результаті цироз печінки.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/25992
Appears in Collections:Наукові роботи молодих вчених. Кафедра медицини невідкладних станів, анестезіології та інтенсивної терапії



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.