Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/25461
Title: Еластографія зсувної хвилі як метод діагностики неалкогольної жирової хвороби печінки у пацієнтів з підвищеною масою тіла та ожирінням
Authors: Железнякова, Наталя Мерабівна
Рождественська, Анастасія Олександрівна
Keywords: неалкогольна жирова печінки хвороба
НАЖХП
еластографія
Issue Date: 2019
Citation: Железнякова Н. М. Еластографія зсувної хвилі як метод діагностики неалкогольної жирової хвороби печінки у пацієнтів з підвищеною масою тіла та ожирінням /Н. М. Железнякова, А. О. Рождественська // Медицина ХХІ століття : матеріали науково-практичної конференції молодих вчених з міжнародною участю Харківської медичної академії післядипломної освіти, Харків, 29 листопада 2019 року / за заг. ред. Т. А. Руденко. – Харків : ХМАПО, 2019. – С. 64–65.
Abstract: Неалкогольна жирова хвороба печінки (НАЖХП) – хронічне захворювання, яке тісно пов'язане з ожирінням. Еластографія зсувної хвилі – неінвазивний ультразвуковий метод підтвердження НАЖХП, який базується на кількісному вимірі щільності паренхіми печінки. Однак надмірно розвинений шар підшкірно-жирової клітковини пацієнтів перешкоджає проходженню ультразвукових хвиль до зони дослідження та у зворотньому напрямку. Мета дослідження: оцінити можливості еластографії зсувної хвилі як методу оцінки стадії фіброзу у пацієнтів з неалкогольною жировою хворобою печінки на тлі підвищеної маси тіла або ожиріння.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/25461
Appears in Collections:Наукові роботи молодих вчених. Кафедра внутрішньої медицини № 1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Тезисы Рождественская.pdf760,24 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.