Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/24934
Назва: Вплив телмісартану на ендоваскулярний стан у хворих хронічними обструктивними захворюваннями легень
Автори: Погорєлов, Віктор Миколайович
Стебліна, Ніна Петрівна
Маслова, Євгенія Павлівна
Теми: пентоксифілін
телмісартан
ХОЗЛ
Дата публікації: 2019
Бібліографічний опис: Погорєлов В. М. Вплив телмісартану на ендоваскулярний стан у хворих хронічними обструктивними захворюваннями легень / В. М. Погорєлов, Н. П. Стебліна, Є. П. Маслова // Ювілейні терапевтичні читання. Клінічна та профілактична медицина: досвід та нові напрямки розвитку : матеріали науково-практичної конференції з міжнародною участю, присвячені 100-річчю від дня народження академіка Л. Т. Малої, Харків, 11–12 квітня 2019 р. / Національний інститут терапії імені Л. Т. Малої. – Харків, 2019. – С. 190.
Короткий огляд (реферат): У 59 хворих на тлі комплексної терапії з включенням пентоксифіліну і у 30 хворих 2-ї групи, які отримували тельмісартан, відзначалось поліпшення загального стану хворих. Ці позитивні зміни супроводжувались підвищенням рівня цГМФ, оксиду азоту, ліпопротеїдів високої щільності і зниженням рівня ендотеліну-1 та агрегаційнних властивостей тромбоцитів у крові в обох групах, але більш виражені зміни відмічались у 2-й групі спостереження. Застосування телмісартану на тлі пентоксифіліну супроводжувалось координованою релаксацією коронарних та судин малого кола кровообігу, що позитивно впливало на клініко-функціональний стан хворих ХОЗЛ.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/24934
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра внутрішніх та професійних хвороб

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Матерiали НПК 11-12 квiтня 2019 Харкiв_стор 190.pdf173,54 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.