Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/24868
Title: Аналіз функціонального стану еритроцитів у хворих з хірургічною патологією аорти після проведення оперативного втручання з використанням штучного кровообігу (когортне проспективне дослідження)
Authors: Хижняк, Кирило Анатолійович
Волкова, Юлія Вікторівна
Шарлай, Катерина Юріївна
Keywords: функціональний стан еритроцитів
хірургічна патологія аорти
хірургічна патологія аорти
Issue Date: 2019
Citation: Хижняк К. А. Аналіз функціонального стану еритроцитів у хворих з хірургічною патологією аорти після проведення оперативного втручання з використанням штучного кровообігу (когортне проспективне дослідження) / К. А. Хижняк, Ю. В. Волкова, К. Ю. Шарлай // ScienceRise: Medical Science. – 2019. – № 4 (31). – С. 35–39.
Abstract: На підставі сучасних даних аневризматичне розширення аорти розглядається в залежності від механізму виникнення, локалізації, поширення. Також в залежності від типу та місця аневризматичного розширення різною є і тактика анестезіологічного забезпечення під час хірургічного втручання. Використання різноманітних складових анестезіологічного забезпечення та велика кількість комбінацій цих агентів дозволяє в достатньому обсязі виконувати захист життєво важливих систем і органів людського тіла. Частими післяопераційними ускладненнями у пацієнтів з аневризмами висхідної аорти є неврологічні розлади, такі я інсульт, транзиторні ішемічні атаки
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/24868
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра медицини невідкладних станів, анестезіології та інтенсивної терапії



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.