Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/24861
Title: Вплив препарату меглюміну натрію сукцинату на захист і швидкість відновлення когнітивних функцій під час періопераційного періоду у пацієнтів з ожирінням
Authors: Майсурадзе, Алла Олександрівна
Науменко, Віктор Олександрович
Волкова, Юлія Вікторівна
Keywords: когнітивна функція
ожиріння
анестезія
Issue Date: 2019
Citation: Майсурадзе А. О. Вплив препарату меглюміну натрію сукцинату на захист і швидкість відновлення когнітивних функцій під час періопераційного періоду у пацієнтів з ожирінням / А. О. Майсурадзе, В. О. Науменко, Ю. В. Волкова // Медицина невідкладних станів. – 2019. – № 2 (97). – С. 231–232.
Abstract: Останніми роками у світі визначається значний ріст кількості хворих з ожирінням. Ця тенденція актуальна, зокрема, і в Україні, про це свідчить і значне зростання кількості досліджень, що приділяють увагу цьому питанню. У той же час наявність у пацієнтів ожиріння (індекс маси тіла > 27 кг/м2) значною мірою ускладнює надання адекватної анестезіологічної допомоги таким хворим, що призводить до більшої кількості ускладнень у періопераційному періоді. Однією із значущих проблем періопераційного періоду є проблема захисту та повноцінного відновлення когнітивних здібностей пацієнта як фактор, що має значний вплив на якість життя та відновлення стану у періопераційному періоді.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/24861
ISSN: 2307-1230
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра медицини невідкладних станів, анестезіології та інтенсивної терапії



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.