Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/24511
Title: Взаємозв’язок розумової працездатності з рівнем фізичної активності у молодих осіб
Authors: Ісаєва, І.М.
Кармазіна, І.С.
Глоба, Н.С.
Маракушин, Д.І.
Keywords: розумова працездатність
студенти
Issue Date: 2019
Citation: Взаємозв’язок розумової працездатності з рівнем фізичної активності у молодих осіб / І. М. Ісаєва, І. С. Кармазіна, Н. С. Глоба, Д. І. Маракушин // Фізіологічний журнал, Київ. – 2019. – Том 65, № 3, додаток : матеріали XX-го з’їзду Українського фізіологічного товариства ім. П. Г. Костюка з міжнародною участю, присвяченого 95-річчю від дня народження академіка П. Г. Костюка. – С. 61–62.
Abstract: Новітні дослідження в області нейрофізіології показують існування тісного взаємозв’язку між фізичною активністю та структурно-функціональним розвитком мозку, що призводить до покращення робочої пам’яті, швидкості цілеспрямованих реакцій та гальмування супутніх, ментальної гнучкості та інших компонентів інтелектуальної працездатності (Donelli J., Hillman Ch., Castelli D. et al, 2016). Більше за те, одним із ефективних методів корекції розповсюджених психічних розладів, таких як депресія та тривожність, є регулярна фізична активність (Rosenbaum S. et al, 2014). Підвищення розумової працездатності та психічного стану населення та розробка ефективних методів профілактики розвитку психічних розладів, особливо в умовах високого рівня психоемоційного стресу, є одним із головних завдань системи охорони здоров’я.
Description: Результати проведеного дослідження підтверджують позитивний вплив фізичної активності на когнітивні здібності людини та можливість використання різних режимів фізичної активності як простого та дієвого способу покращення розумової працездатності та психічного здоров’я у молодих осіб.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/24511
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра фізіології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
FiziolZh-3_dod_2019 - Исаева.pdf273,71 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.