Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/24477
Title: Патогенетичне обгрунтування системної профілактики і терапії інфекційно-запальних уражень плода жінок, які страждають на материнсько-плодову інфекцію
Authors: Лазуренко, Вікторія Валентинівна
Пасієшвілі, Нана Мерабівна
Вдовиченко, Юрій Петрович
Карпенко, Василь Георгійович
Keywords: інфекційно-запальні ураження плода
материнсько-плодова інфекція
Issue Date: 2019
Citation: Патогенетичне обгрунтування системної профілактики і терапії інфекційно-запальних уражень плода жінок, які страждають на материнсько-плодову інфекцію / Н. М. Пасієшвілі, Ю. П. Вдовиченко, В. Г. Карпенко, В. В. Лазуренко // Світ медицини та біології. – 2019. – № 2 (68). – С. 96–100.
Abstract: Патогенез інфекційно-запальних уражень плоду включає комплексне порушення цитокінового статусу, ендотеліальну дисфункцію, оксидативний стрес, що обумовлено типом інфікування, викликає ускладнення перебігу вагітності і пологів, підвищує перинатальну захворюваність та смертність. Комплексне лікування та профілактика ІЗУП призначенням імунокоректорів та озонотерапії призводить до нормалізації імунного та ендотеліального гомеостазу, сприяє зменшенню кількості інфекційно-бактеріальних уражень у новонародженого, не має побічних ефектів, дозволяє поліпшити результати лікування вагітних з материнсько-плодовою інфекцією, що сприяє значному зниженню кількості акушерських ускладнень та покращенню перинатальних показників.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/24477
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра акушерства та гінекології № 2

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Лазуренко, Пасиешвили.pdf277,02 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.