Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/24075
Title: Судово-медична оцінка післясмертних змін при визначенні давності настання смерті
Authors: Ольховський, Василь Олексійович
Григорян, Едгар Карлович
Фурман, Ольга Олегівна
Кожушко, Іван Олексійович
Keywords: давність настання смерті
танатологія
постмортальний період
Issue Date: 2019
Citation: Судово-медична оцінка післясмертних змін при визначенні давності настання смерті / В. О. Ольховський, Е. К. Григорян, О. О. Фурман, І. О. Кожушко // Буковинський медичний вісник. – 2019. – Т. 23, № 2 (90). – С. 109–113.
Abstract: У роботі представлено аналіз наукових джерел, який розкриває пе- реваги та недоліки сучасних методів оцінки післясмертних змін, для оптимізації визначення давності настання смерті (ДНС) у практиці судово‑медичних експертів та виокремлення перспективних напрямів подальших досліджень. Мета роботи — за допомогою аналізу сучасних наукових джерел до- слідити особливості сучасних методів визначення ДНС, за оцінкою післясмертних змін. Висновок. Стан трупів на місці виявлення буває різним і численні чинники можуть брати участь у перебігу розвитку трупних явищ до приходу експертів. Отже, важко порівнювати лабораторні експерименти та реальні випадки через відмінності клімату, географічного положення, особливості методів, що використовуються, та постановки дослі- дження. На теперішній час не існує єдиного методу оцінки, який міг би забезпечити точний розрахунок ДНС у діапазоні від декількох годин до декількох місяців, тому наразі необхідні розробка та впровадження нових методів визначення ДНС.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/24075
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра судової медицини, медичного правознавства імені заслуженого професора М.С. Бокаріуса

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
gr_str-109-113.pdf800 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.