Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/23179
Title: Порівняльна характеристика показників імуногістохімічних реакцій печінки плодів самок щурів з підгострим інфекційно-запальним процесом і плодів щурів з хронічною внутрішньоутробною гіпоксією
Authors: Марковський, В.Д.
Наумова, О.В.
Сакал, Г.О.
Keywords: внутрішньоутробне інфікування
внутрішньоутробна гіпоксія
вагітні
плоди
Issue Date: 2019
Citation: Марковський В. Д. Порівняльна характеристика показників імуногістохімічних реакцій печінки плодів самок щурів з підгострим інфекційно-запальним процесом і плодів щурів з хронічною внутрішньоутробною гіпоксією / В. Д. Марковський, О. В. Наумова, Г. О. Сакал // East European Scientific Journal. – 2019. – N 2 (42), part 6. – P. 38–42. – Warsaw, Poland.
Abstract: Дане експериментальне дослідження побудовано на вивченні показників експресії імуногістохімічних реакцій (Кі-67 в гепатоцитах та клітинах строми печінки, інтерстиційних колагенів І і ІІІ типів, CD68, ИЛ-6) в печінці плодів з ХВГ та пролонгованим запальним процесом у матерів, інфікованих Staphylococcus aureus, Esherichia coli і Klebsiella pneumoniae. В досліджуваних групах знайдено однотипність змін імуногістохімічних реакцій: зменшення рівня експресії КІ-67 у гепатоцитах, підвищення експресії КІ-67 в клітинах строми, збільшенням показників оптичної щільності світіння обох видів інтерсти- ційних колагенів в стромі печінки, збільшення рівня експресії CD68 та кількості клітин-продуцентов ИЛ-6. Знайдені зміни імуногістохімічних реакцій свідчать про зниження проліферативної активності гепатоцитів і посилення склеротичних змін в стромальному компоненті печінки, і мають більш виражений характер при материнський інфекції. Показниками впливу пролонгованого інфекційно-запального процесу в матері на морфофукціональний стан печінки плодів на відміну ХВГ є значуще наростання вмісту МКАт до CD68 та клітин-продуцентів ІЛ-6. Найбільш виражені патоморфологічні зміни в підгрупах з материнською інфекцією реєструються в печінці плодів від самок щурів, інфікованих K.pneumoniae.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/23179
Appears in Collections:Наукові роботи молодих вчених. Кафедра патологічної анатомії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
EESA_journal_6_part13-1.pdf9 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.