Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/23173
Title: Суб'єктивні уявлення про ожиріння та об'єктивні нутріційні причини формування надлишку ваги у школярів Харківського регіону
Authors: Чайченко, Т.В.
Гончарь, М.О.
Чумаченко, Т.О.
Кліменко, В.А.
Keywords: ожиріння
стиль харчування
Issue Date: 2019
Citation: Суб'єктивні уявлення про ожиріння та об'єктивні нутріційні причини формування надлишку ваги у школярів Харківського регіону / Т. В. Чайченко, М. О. Гончарь, Т. О. Чумаченко, В. А. Кліменко // Охорона здоров'я дітей та підлітків. ‒ 2019. ‒ № 1. – С. 85–87.
Abstract: З початку навчання в школі діти потребують проведення комплексу освітніх заходів, спрямованих на підвищення поінформованості щодо наслідків ожиріння, формування навичок здорового харчування. В рамках науково-дослідної роботи ХНМУ було проведено дослідження з розробкою оригінального опитувальника.Для структуризації аналізу даних, відповіді школярів різного віку про причини та наслідки надмірної ваги були згруповані за рівнем контрольованості, ураженням систем організму та ступенем ризику для життя та здоров’я.Встановлено, що харчові звички школярів є прямим підґрунтям для накопичення ваги, а саме тенденція до нехтування сніданками, споживання солодощів, випічки та солодких напоїв на проміжні прийоми їжі, а також відсутність практики контролю за розміром порції, що формується під впливом сімейних традицій.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/23173
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра педіатрії № 1 та неонатології



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.