Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/2301
Title: Онкостатин М, інтерлейкін 6 та ліпідний профіль у пацієнтів хворих на гіпертонічну хворобу з супутнім предіабетом та цукровим діабетом 2 типу
Authors: Ковальова, Ольга Миколаївна
Кочубєй, Оксана Анатоліївна
Keywords: онкостатин М
Issue Date: Jun-2012
Publisher: Буковинський державний медичний університет
Citation: Ковальова О. М. Онкостатин М, інтерлейкін 6 та ліпідний профіль у пацієнтів хворих на гіпертонічну хворобу з супутнім предіабетом та цукровим діабетом 2 типу / О. М. Ковальова, О. А. Кочубєй // Клінічна та експериментальна патологія. – 2012. – Т. 11, № 2 (40). – С. 55–59.
Abstract: У хворих на гіпертонічну хворобу залежно від наявності у них супутнього предіабету або цукрового діабету 2 типу вивчено рівень прозапальних цитокінів онкостатину М, інтерлейкіну-6 у взаємозв’язку з параметрами ліпідного метаболізму. За отриманими результатами можно зробити висновок - рівень онкостатину М та ІЛ-6 підвищується у хворих ГХ, що свідчить про те, що гемодинамічний стрес, спричинений підвищеним рівнем АТ є достатнім стимулом зростання секреції даних цитокінів. Виявлено достовірні щільні взаємозв’язки між онкостатином М, ІЛ-6 та параметрами ліпідного метаболізму у хворих гіпертонічною хворобою з предіабетом, що є ще одним підтвердженням клінічного значення даного патологічного стану та обґрунтовує необхідність скринінгу пацієнтів з прихованими порушеннями вуглеводного обміну.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/2301
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра пропедевтики внутрішньої медицини № 1, основ біоетики та біобезпеки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
055.pdf295,84 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.