Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/22816
Title: Окремі аспекти прийняття управлінських рішень в державному регулюванні первинної медико-санітарної допомоги в Україні
Authors: Чухно, Інна Анатоліївна
Рождественська, А.О.
Keywords: реформування охорони здоров’я
ефективність державного управління
управління в охороні здоров’я
Issue Date: 2019
Citation: Чухно І. А. Окремі аспекти прийняття управлінських рішень в державному регулюванні первинної медико-санітарної допомоги в Україні / І. А. Чухно, А. О. Рождественська // Надбання сучасної епідеміології та біостатистики як запорука покращання громадського здоров’я в Україні : матеріали навчально-практичної конференції (з нагоди 120-річчя від дня народження З.А. Гуревича, видатного соціал-гігієніста, завідувача кафедри соціальної гігієни та організації охорони здоров’я ХМІ), Харків, 18 квітня 2019 р. / ХНМУ. – Харків, 2019. – С. 121–123.
Abstract: В роботі визначено, що важливим індикатором суспільного розвитку та ефективності державного управління країни є рівень здоров’я її населення. Головним питанням сьогодення в сфері охорони здоров’я в Україні залишається процес реформування первинної медико-санітарної допомоги. Реформування первинної ланки надання медичної допомоги населенню охоплює як організаційні аспекти діяльності медичних закладів на цьому рівні та отримання допомоги населенням, так і питання фінансового забезпечення діяльності закладів, надання допомоги та формування оплати праці медичних працівників. Зміни організації ПМСД мають здійснюватися за допомогою ретельно продуманих та легітимних управлінських дій, спрямованих на послідовну зміну системи медичної допомоги. Державне регулювання реформи повинно бути гнучким та передбачати регулярну перевірку ефективності проведених змін і оцінку поточних результатів прийнятих управлінських рішень.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/22816
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра громадського здоров'я та управління охороною здоров'я

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ОКРЕМІ АСПЕКТИ ПРИЙНЯТТЯ УПРАВЛІНСЬКИХ РІШЕНЬ В .docx19,63 kBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.