Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/22781
Title: Біомаркерна роль калістатину у пацієнтів з неалкогольною жировою хвороби печінки у поєднанні з гіпертонічною хворобою
Authors: Рождественська, Анастасія Олександрівна
Железнякова, Наталя Мерабівна
Keywords: калістатин
неалкогольна жирова хвороба печінки
гіпертонічна хвороба
Issue Date: 2019
Citation: Рождественська А. О. Біомаркерна роль калістатину у пацієнтів з неалкогольною жировою хворобою печінки у поєднанні з гіпертонічною хворобою / А. О. Рождественська, Н. М. Железнякова // Сучасні питання молекулярно-біохімічних досліджень та лабораторного скринінгу у клінічній та експериментальній медицині: матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю, Запоріжжя, 11–12 квітня 2019 р. / Запорізький державний медичний університет. – Запоріжжя, 2019. – С. 48.
Abstract: Неалкогольна жирова хвороба печінки (НАЖХП) – одна з найбільш розповсюджених неінфекційних хвороб печінки. Досліджуються випадки поєднання НАЖХП з гіпертонічною хворобою (ГХ) [3]. Актуальним є пошук нових біомаркерів, визначення яких безпечно, на відміну від біопсії печінки. Калістатин, інгібітор серинової протеази людини, перешкоджає активації окисного стресу, апоптозу, запалення та розвитку фіброзу – процесів, які пов’язані як з прогресуванням НАЖХП та розвитком стеатогепатиту, так і з підвищенням артеріального тиску та виникненням ГХ. Мета: Визначити роль калістатину у якості біомаркеру для діагностики НАЖХП на тлі ГХ.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/22781
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра внутрішньої медицини № 1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Тези Запоріжжя Рождественська А.О., Железнякова Н.М..docx16,62 kBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.