Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/22577
Title: Дослідження токсичного впливу удосконаленого вітчизняного А-силіконового матеріалу для м'яких підкладок на процеси життєдіяльності лабораторних тварин
Authors: Федотова, О.Л.
Keywords: токсичність
А-силіконові матеріали
м'яка підкладка
Issue Date: 2019
Publisher: Українська академія наук (м.Київ) Українська медична стоматологічна академія (м. Полтава)
Citation: Федотова 0. Л. Дослідження токсичного впливу удосконаленого вітчизняного А-силіконового матеріалу для м'яких підкладок на процеси життєдіяльності лабораторних тварин / 0. Л. Федотова // Вісник проблем біології і медицини. – 2018. – Вип. 4, том 2 (147). – С. 360–363.
Abstract: Метою дослідження було визначення токсичного впливу удосконаленого вітчизняного А-силіконового матеріалу для виготовлення двошарових конструкцій знімних зубних протезів з обтуруючою частиною на метаболічні процеси та біологічні показники піддослідних тварин. Основна група щурів щоденно протягом трьох тижнів отримувала витяжку з досліджуваної м'якої підкладки, контрольна група за тією ж схемою отримувала дистильовану воду. В результаті дослідження виявлено, що удосконалений вітчизняний А-силіконовий матеріал для виготовлення двошарових знімних зубних протезів з обтуруючою частиною не чинить токсичного впливу на органи та системи дослідних тварин та значуще не змінює метаболічні процеси та біологічні показники піддослідних тварин.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/22577
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра ортопедичної стоматології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЕДОТОВА.pdf6,07 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.