Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/22016
Title: Оцінка асоціацій поліморфізму А1166С гена рецептора ангіотензина ІІ першого типа з показниками функціонального стану печінки та білкового обміну у хворих на артеріальну гіпертензію та неалкогольну жирову хворобу печінки
Authors: Зайцева, Маріанна Михайлівна
Keywords: неалкогольна жирова хвороба печінки
артеріальна гіпертензія
ангіотензин II першого типа
Issue Date: 2018
Citation: Зайцева М. М. Оцінка асоціацій поліморфізму А1166С гена рецептора ангіотензина ІІ першого типа з показниками функціонального стану печінки та білкового обміну у хворих на артеріальну гіпертензію та неалкогольну жирову хворобу печінки М. М. Зайцева // Медицина третього тисячоліття : збірник тез міжвузівської конференції молодих вчених та студентів, Харків, 22–24 січня 2018 р. / ХНМУ. – Харків, 2018. – С. 98–99.
Abstract: Пряма участь ангіотензину ІІ в процесах розвитку фіброзної тканини в печінці обґрунтовує використання при неалкогольній жировій хворобі печінки у якості діагностичного маркера поліморфізм гена рецептора ангіотензина II першого типа, значення котрого в патогенезі артеріальної гіпертензії доведено багатьма дослідниками. Актуальним є питання щодо наявності взаємозв’язків між генотипами поліморфізму А1166С гена АGТR1 та показниками функціонального стану печінки у хворих на АГ з супутньою НАЖХП.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/22016
Appears in Collections:Наукові роботи молодих вчених. Кафедра внутрішньої медицини № 1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Медицина третього тисячоліття 2018.doc31 kBMicrosoft WordView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.