Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/2178
Title: Корекція внутрішньопечінкової гемодинаміки і антиоксидантного статусу у хворих на вперше діагностований туберкульоз легень при застосуванні аргініну глутамату
Authors: Шевченко, Ольга Станіславна
Чопорова, Олександра Іванівна
Степаненко, Ганнна Леонидівна
Слепченко, Надія Степанівна
Keywords: туберкульоз легень
аргінін глутамат
внутришньопечінковий кровотік
оксидантно-антиоксидантна система
перокисне окислення ліпідів
оксид азоту
Issue Date: 2012
Citation: Корекція внутрішньопечінкової гемодинаміки і антиоксидантного статусу у хворих на вперше діагностований туберкульоз легень при застосуванні аргініну глутамату / О. С. Шевченко [та ін.] // Неінтенсивна інфузійна терапія у фтизіопульмонології та інших галузях медицини : матеріали наукового симпозіуму (27–28 вересня 2012 року, Донецьк). – Донецьк, 2012. – С. 163–166.
Abstract: Представлена оцінка ефективності корекції стану оксидантно-антиоксидантної системи (ОАС) і показників реогепатографії при використанні гепатопротектору аргинину глутамату під час стандартної антимікобактериальної хіміотерапії у хворих на вперше діагностований туберкульоз легень. Показано, що використання аргинину глутамату прискорює відновлення балансу АОС, нормализує кровотік у печінковій артерії, підсилює гемодинаміку у мікроциркуляторному руслі печінки і венозный відтік, попереджує развиток «венозно-капвлярного блоку». Використання аргинину глутамату у фтизіатрії патогенетично обгрунтовано: усуває фактори розвитку тканинної гіпоксії, забезпечує адекватну функціональному навантаженню гепатоцитів мікроциркуляцію.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/2178
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра фтизіатрії та пульмонології



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.